A Magyar Tárogató Története, 125 év – könyv

7,560 Ft

Cikkszám: TRGTKNYV Kategóriák: ,

Leírás

A tárogató feltalálásának 125. évfordulója alkalmából megjelent A Magyar Tárogató Története című könyv a Stowasser J. Tárogató Kft. kiadásában. A hiánypótló kiadvány átfogó történeti munka eredménye, amely e hangszer homályba vesző eredetét, a magyar hangszergyárak és hangszergyártók, valamint a nemzetközi kortársak történetét tárja elénk, nemzeti hangszerünk méltó megünneplésére vállalkozva.
A könyv generációkon keresztül avatja be olvasóit a Stowasser hangszergyár és a modern tárogató feltalálójának, Stowasser Jánosnak, illetve kortársainak; Schunda, Sternberg, Mogyoróssy, Wágner, Reményi és Pliverits-Péczi hangszerkészítők cégeinek, hangszereinek történeteibe számos korabeli újságcikken, gyártóktól származó idézeteken és hangszereik bemutatásán keresztül, mint például a császár látogatását a Stowasser gyár hangszerkiállításán, Ifj. Mogyoróssy Gyula autóbalesetét vagy az óvást Shunda Vencel álhangszerkiállításáról.
„Nagy örömmel tölt el ennek a hiánypótló könyvnek a megszületése, amely a tárogató elmúlt 125 évét hivatott bemutatni. A hangszer művelőjeként magam is küldetésemnek tekintem továbbörökíteni nemzetünk ősi dallamait a nagyapámtól örökölt öreg Stowasser tárogatón, ami 1940 óta a családunk egyik legféltettebb kincse. Ez a különleges hangszer nemzeti összetartozásunk egyik legfőbb zenei jelképe, amely méltóan reprezentálja identitásunkat és egyedülálló történelmünket a magyar lélek legnemesebb hangján.” – Erdő Zoltán tárogatóművész
Kiszállítása 2-6 nap. A könyv átvehető üzletünkben személyesen ahol lehetőség van dedikálásra is.