Barátaink

 

Milan Milosevic

Milan Milosevic Tárogató Artist

„It is simply fabulous to play on my newly designed Golden Voice Stowasser J. Tarogato! I am so excited and proud to have taken part in its design and development! Stowasser J. tone, timbre, intervallic control and technical superiority – and pretty much everything else, compared to anything similar I have ever test tried – is a truly ground-breaking experience! Golden key-work is aesthetically an embellishing touch, but sure enough, the golden posts on Cocobolo wooden body contribute measurably to the sound-warmth and wide-open timbre tone properties.”

Job well done – Stowasser J. Tarogato!

Milan Milosevic
Doctor of Musical Arts, candidate at The University of British Columbia
Music Director, Vancouver College


 

Fejér András

1967-ben született Budapesten. Harsonatanulmányait Gergely Gyulánál és Farkas István Péternél kezdte. Harsonaművész diplomáját 1990-ben szerezte meg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, Steiner Ferenc növendékeként. 1983-tól egyik alapító tagja az Academia Rézfúvós Kvintettnek. 1987 és 2000 között tagja volt a Magyar Állami Hangversenyzenekarnak, ahol 1995-ben az „Év Művésze” zenekari kitüntetést kapta. 1997-től a Deutsches Symphonie Orchester Berlin szólóharsonása.
Montesinos Fides Simphony harsonán játszik.

 

Ács Ákos

1969-ben született Tatabányán, ahol édesanyja ösztönzésére kezdte zenei tanulmányait. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után 1992-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Dittrich Tibor tanítványaként. Még ebben az évben a Budapesti Fesztiválzenekar ösztöndíjasa, egy évvel később pedig állandó tagja lett. 1999 óta szólamvezető. Számos kamarazenei produkció mellett a BFZ több nagyzenekari hangversenyén lépett fel szólistaként, így Stamitz Darmstadti klarinétversenyében 2001-ben Gérard Korsten vezényletével, és Mozart Klarinétversenyében 2005-ben Hugh Wolff vezényletével. A Budapesti Fesztiválzenekarnak a Channel Classics kiadónál 2008-ban megjelent lemezén ő a szólistája Weber f-moll klarinétversenye 2. tételének.
New Yorkban, Washingtonban, Edinburgh-ban és Dortmundban is fellépett a zenekar szervezésében kamarakoncerteken, valamint szólistaként a Mozart Klarinétversenyen, a Yamaha által biztosított Mozart-klarinéton.

Joe Lovano

Amerikai dzsessz-zenész: kiemelkedő tenorszaxofonos, továbbá altklarinétos, fuvolás és dobos. Felesége Judi Silvano énekesnő, akivel több közös lemeze készült. Lovano hosszabb idő óta a Paul Motian dobos által vezetett trió tagjaként lép fel. 2017. márciusában Budapesten a Budapest Jazz Clubban szerepelt.


Erdő Zoltán

A nagyapjától örökölt hangszeren, egy 110 éves Stowasser tárogatón gyerekkora óta játszik. Manapság már a szóló koncerteken kívül több zenekarban is használja, a klasszikus zenétől a népzenén át egészen a jazz-ig. 2009-től az Oláh Dezső Septet klarinétosa, ahol rendszeresen használja a tárogatót is különböző XXI.századi kompozíciók bemutatásában. Az együttessel többször koncerteztek a Művészetek Palotájában, a Budapest Jazz Club-ban, a Columbus Jazz hajón, a budapesti Francia Intézetben vagy a Magyar Rádióban Márvány termében. www.myspace.com/olahdezsoseptet 2010 januárjában két hetes koncert körúton vesz részt New York-ban és Torontóban. 2010 márciusában kerül felvételre első lemezük az Oláh Dezső Septet-tel, a Hunnia Records és az EMI gondozásában. 2012 januárjában Los Angeles-ben ad tárogató koncerteket. Még ugyanebben az évben készül el a “Tranquillo” című lemez, melyben zenésztársa Oláh Dezső jazz-zongoraművész.


In Media Brass Quintet

Együttesünk 2010 januárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatóiból. Fennállásunk alatt, hét jelentős, nemzetközi kamarazenei versenyen értünk el helyezést, Dél-Koreában, Németországban, Szlovéniában, Japánban, Olaszországban, Franciaországban és az Amerikai Egyesült Államokban.


Dunakeszi Szimfonikus Zenekar

Az együttes 1984-ben Váci Szimfonikus Zenekar néven  alakult. Alapító karmestere Szalay Miklós, a Magyar Állami Operaház karigazgatója volt. 1994-től a zenekar vezetője és karmestere Farkas Pál. Irányításával a zenekar jelentősen átformálódott, éves koncertjeink száma megközelíti a százat.

1999-ben Vác város „Pro Urbe” közösségi díjával ismerték el munkánkat. 2003-ban Siófok városa Kálmán Imre emlékplakettel tüntette ki a zenekart. 2009-ben az együttes Vác Város Művelődéséért kitüntetést kaptunk.

2017 július 1-től Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Magyarország néven folytatjuk több mint 30 éve megkezdett zenei tevékenységünket.


Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar   

2010-ben alakult meg a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar – mint a Csepeli Munkásotthon Fúvószenekar utódzenekara –, melynek célja a fúvószenekari kultúra ápolása hazai és külföldi színpadokon, fesztiválokon, találkozókon, ünnepségeken, tovább öregbítve ezzel a csepeli fúvószene jó hírnevét.


Óbudai Danubia ZenekarMi visszük át a szerelmet

Mi, és közönségünk tagjai: azok a fiatalok és idősek, akik csillogó szemmel hagyják el a koncert- vagy éppen tornatermet, ahol játszottunk. Szenvedélyünk a zene, és ez a szenvedély hatja át egész életünket. Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá. Hiszünk benne, hogy olyan függőség ez, amely jobbá teszi az ember életét. Célunk az, hogy ennek a nagy múltú műfajnak legyen jövője, ennek a jövőnek a kulcsa pedig a fiatalság.


Sima László trombitaművész-tanár diplomáját 1994-ben szerezte meg a Zeneakadémián Varasdy Frigyes növendékeként. Zeneakadémistaként Maurice Andre, Canadian Brass, John Wallace, Bernard Soustrot mesterkurzusain vett részt.

1993-től rendszeresen játszott szólistaként Lehotka Gáborral, Ruppert Istvánnal, Teleki Miklóssal a Magyar Filharmónia által szervezett koncerteken itthon és külföldön egyaránt, és öt lemezt is készített. 1995-ben eMeR-Ton díjat kapott és 2000-ben Artisjus előadói díjat nyerte el. Számos hazai és nemzetközi verseny győztese. A Brass in the Five rézfúvóskvintett, a Modern Art Orchestra, az UMZE kamaraegyüttes, a TEA együttes, a M.J. Showorchestra, G.G.A.C. Philharmonic Orchestra tagjaként sok hazai és hollywoodi sztárral játszott, illetve turnézott világszerte /Presser Gábor, Bud Spencer, Kincses Veronika, Pierre Richard, Jean Claude van Damme, Demjén Ferenc, Miklósa Erika, Eötvös Péter, Amadinda együttes, Brigitte Nielsen, Tóth Gabi, Kiraly Viktor, Caramell stb. /.

Montesinos Fides Simphony Bb trombitán játszik.


Új Harmónia Fúvósegyüttes

Az együttes, melynek tagjai valamennyien a budapesti Zeneakadémiáról indultak, 1999 tavaszán alakult, azzal a céllal, hogy a szerenád- és divertimento-irodalom, illetve az ezek nyomán megszületett romantikus és modern repertoár kiemelkedő alkotásait értő és színvonalas előadásban népszerűsítse.
A társulat művészeti vezetője Szatmári Zsolt, az 1990-es, Québec-i nem­zet­közi klarinétverseny első helyezettje; 1993-tól a Zeneakadémia tanára; 2000 szep­tem­berétől a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólamvezető klarinétművésze.
Az együttes a legjobb hazai és nemzetközi kamarazenei hagyományokat követve igyekszik megszólaltatni minden olyan jelentős művet, melyet a formáció által képviselt hangszer–csoport számára írtak, valamint ismertté kívánja tenni eredetileg nem fúvósokra megál­mo­dott alkotások kitűnő átiratait is, legyenek azok korabeli adaptációk vagy népszerű darabok mai átültetései. Az együttes tagjai saját átiratokat is készítenek, megpróbálva méginkább kitágítani a fúvós kamarazene határait. Ezzel összefüg­gés­ben a hangversenyeken rendszeresen közreműködnek elismert hazai énekes, ütős, vonós, zongorista vendégművészek is. Végül, de nem utolsó sorban, az együttes szeretne mai szerzőket inspirálni újabb, erre a hangzásvilágra elképzelt zeneművek írására.


Győrfi Imre klarinétművész

A Katasztrófavédelem Központi zenekara klarinétosa, klarinét tanár.


Ifj. Dufek Mihály fagott művész, tanár, DLA

1984-ben született Debrecenben. 1995-ben kezdett fagottozni a Simonffy Emil Zeneiskolában Tóth József irányításával. 1999-2003 között a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának előkészítős hallgatója volt. 2003-ban nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol tanára Lakatos György, majd 2006-tól Keszler György volt. 2008-ban diplomázott, ugyanebben az évben tett sikeres felvételit a Zeneakadémia Doktoriskolájába és a bécsi Universität für Musik und Darstellende Kunst-ba. Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja, legutóbb Chieri-ben (Olaszország). Szólóestje volt Spanyolországban, Németországban, az USA-ban és Magyarországon. A Magyar Fagottos Társaság 2001-ben ifj. Hara László Díjjal tüntette ki.